diumenge, 6 de maig del 2012

Roses grogues i flors blaves

Feia dies que havia dit a les companyes de feina que els hi portaria un pastís de fondant i al final en lloc de un n’he fet dos:

Aquest amb roses grogues



i aquest amb floretes blaves


El pa de pessic l’he fet d’una recepta que em va passar la Feli (gran cuinera) i és tipus tortada d’ametlla, i el farcit és una trufa.

Tortada d’ametlla

Ingredients:
4 ous
6 cullerades de sucre
1 cullerada d’oli
2 cullerades de farina
150 gr d’ametlla
1 sobre de llevat

Agafeu el sucre i les clares d’ou i les bateu a punt de neu, un truc perquè les clares pugin bé és col·locar a sota del bol un caçó d’aigua calenta com si féssiu un bany maria.

Un cop teniu les clares a punt de neu hi aneu afegint els rovells, oli, la farina, aneu batent i acabeu d’afegir la farina d’ametlla i el sobre de Royal.

El forn escalfat a 170º uns 30 minuts, bé ja sabeu que cada forn és un món per tant aneu vigilant que no es cogui molt perquè sinó us pot quedar massa sec.

Trufa

Un farcit fàcil i ràpid de fer és el de la trufa, necessiteu 250 ml de crema de llet per a muntar i 2 culledares de cacau (jo faig servir el Valor)

Batre la nata que quedi una mica consistent i afegir-hi el cacau.

Perquè la nata munti bé ha d’estar molt freda i millor que també ho sigui el bol on la batreu, fins hi tot a sota hi podeu posar un altre recipient amb uns glaçons de gel.

3 comentaris:

Irene ha dit...

El blau era boníssim, a part de maquíssim.
Una passada!

Unknown ha dit...

He tastat el de les roses grogues i era molt bo!! Semblen fets per un professional! Ànims! ;)

Gemma ha dit...

El pastisset blau estava boníssim! Ens ha endolçit el dinat del dilluns!